Hlavní obsah

Zeman se sešel s kandidátem na ministra kultury Šmardou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Prezident Miloš Zeman se v úterý odpoledne setkal s kandidátem na ministra kultury Michalem Šmardou (ČSSD). Schůzku v Rytířsku na Jihlavsku ani jeden z jejích účastníků nekomentoval. Šmarda pouze uvedl, že výsledek sdělí po dohodě s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Šmarda

Článek

Podle České televize Hrad plánuje vyjádření zřejmě až na čtvrteční zakončení oficiální návštěvy prezidenta na Vysočině.

Šmarda by měl nahradit ministra Antonína Staňka (ČSSD). Na jmenování Šmardy ČSSD čeká od konce května. Jeho odvolání na žádost sociální demokracie navrhl premiér Andrej Babiš (ANO), Zeman návrhu s odkazem na to, že mu ústava nestanovuje žádnou lhůtu, zatím nevyhověl. Staňkovu rezignaci předtím odmítl.

Bez ohlášení, bez komentáře

Zeman se podle ČT setkal se Šmardou v úterý odpoledne v penzionu Rytířsko, kde je prezident ubytovaný. Novináři přístup na schůzku neměli.

O čem se Zeman se Šmardou bavili, tak není jasné. Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček uvedl, že nebude poskytovat žádný komentář. Šmarda schůzku pouze potvrdil. „Výsledky sdělíme po dohodě s předsedou ČSSD,” napsal ČTK.

Zeman zahájil třídenní návštěvu Vysočiny v úterý. V kraji pak stráví několik dní dovolené v Novém Veselí.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman nechává ČSSD s výměnou Staňka doufat

Pečlivě a s rozvahou. Tak chce prezident Miloš Zeman postupovat v případě odvolání ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), kterého má nahradit místopředseda...

Výběr článků

Načítám