Hlavní obsah

V Jizerských horách napršelo přes 140 milimetrů srážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na některých místech napršelo během uplynulých 48 hodin i více než 100 milimetrů srážek. Největší úhrny meteorologové zaznamenali v oblasti Lysé hory v Beskydech, v obci Nýdek na vrcholu Filipka a vůbec nejvíce v Jizerských horách.

Přechod srážek od 22:00 do 9:30Video: ČHMÚ

 
Článek

„Za posledních 48 hodin nejvíce pršelo v Jizerských horách. Na stanici Bílý Potok, Smědava napršelo 143 milimetrů. Hodně pršelo i v Beskydech, stanice Nýdek, Filipka hlásí za stejné období 119 milimetrů,” uvedl ve čtvrtek ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zatímco na severu pršelo nejvydatněji během úterý, v oblasti Beskyd spadlo největší množství srážek v průběhu středy, kdy se tam 24hodinové úhrny pohybovaly kolem 90 milimetrů.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Srážkové úhrny za posledních 24 hodin ke čtvrtečním 8:00

Meteorologové zároveň očekávají, že v oblasti Beskyd může během čtvrtka napršet dalších 25 milimetrů srážek.

Zatímco v Čechách již hladiny řek začínají klesat, na východě republiky i díky pokračujícím srážkám hladiny toků odvádějící vodu z Beskyd stále stoupají. Třetí stupeň byl ve čtvrtek dopoledne na Olši v Českém Těšíně.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Mapa ukazuje stupně povodňové aktivity. Červená barva značí třetí stupeň (na mapě Olše v Českém Těšíně), žlutá barva je druhý stupeň, zelená první stupeň.

Varování před vydatnými srážkami platí na severovýchodě republiky do čtvrtečních 18 hodin. V okresech Vsetín, Přerov a Prostějov platí stav povodňového ohrožení, v dalších oblastech na Moravě a ve Slezsku platí povodňová pohotovost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám