Hlavní obsah

Honza Hamáček u telefonu! ČSSD probouzí své předsedy

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý člen vedení ČSSD dostal seznam desítek předsedů místních organizací, které má za úkol obvolat a přesvědčit k podpoře v evropských volbách 24. a 25. května. Aktivizovat chtějí prý hlavně straníky, kteří nevědí, jak pomoci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD)

Článek

„Honza Hamáček u telefonu, zdravím! Jak se máte, předsedo? Voláme všem předsedům místních organizací a ptáme se, jak jsou ochotni pomoci v evropských volbách,“ říká s telefonem u ucha šéf strany a vicepremiér Jan Hamáček na videu, které ČSSD zveřejnila na internetu.

„Pomoc od místních organizací je klíčová,“ dodává. Centrála by od svých regionálních kolegů uvítala pomoc v ulicích, například zajištění stánku s letáky.

„Samozřejmě v tom finále bude klíčové mobilizovat co nejvíc voličů, poslední dva dny. Kdybyste byli ochotní poslat esemesku, e-mail svým známým, kamarádům, aby šli volit soc. dem.,“ pokračoval Hamáček v telefonátu.

Strana i kvůli soudu musí šetřit

Podle místopředsedkyně strany a ministryně práce Jany Maláčové se může taková akce ČSSD vyplatit. „Každý hlas může rozhodnout. Máme hodně členů, a kdyby každý přesvědčil pět lidí o volbě sociální demokracie, tak by to už znamenalo úspěch. A zatím mi kaž­dý říká, že mu lidé slibují, že volit půjdou,“ uvedla v tiskové zprávě.

Soc. dem. nejen kvůli hrozící prohře u Nejvyššího soudu v kauze Lidového domu, v níž se soudí o 338 milionů korun s dědici právníka Zdeňka Altnera, musí šetřit.

Na eurovolby dá kolem deseti milionů. Je to zhruba třetina toho, co plánuje vydat její koaliční partner ANO.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám