Hlavní obsah

TOP 09 musí hledat nové sídlo, Sokolové jí dali výpověď

Právo, dan
Praha

Vedení TOP 09 musí hledat nové místo pro svou stranickou centrálu. Loni v říjnu totiž strana dostala výpověď od České obce sokolské a do tří měsíců se měla vystěhovat z Tyršova domu na pražském Újezdě, kde od roku 2009 sídlí.

Foto: TOP 09

Vchod ke kancelářím TOP 09 v Michnově paláci

Článek

„Mohu potvrdit, že TOP 09 obdržela výpověď bez udání důvodů z prostor v Michnově paláci. V současné době běží výpovědní lhůta a vybíráme nejvhodnější místo pro centrální kancelář,“ řekla Právu mluvčí TOP 09 Lenka Brandtová.

Podle místopředsedy strany a senátora Tomáše Czernina se strana se Sokoly nakonec domluvila, že v Tyršově domě může zůstat, dokud nenajde adekvátní náhradu. „Nebudeme bezdomovci, protože došlo k vzájemné dohodě, že můžeme zůstat, dokud nenajdeme něco vhodného,“ řekl Právu Czernin.

Lomecký: Prsty v tom nemám

Ředitelem Tyršova domu je přitom Oldřich Lomecký, který byl za TOP 09 osm let starostou Prahy 1 a na podzim po prohraných volbách ze strany odešel. Podle Czernina Lomecký ale nemá s výpovědí nic společného. „Pan Lomecký za tím není, protože výpověď jsme dostali ještě před tím, než prohrál na Praze 1 volby,“ dodal Czernin.

Lomecký situaci nechtěl komentovat. „Už jsem řadový občan a politiku nebudu komentovat, ale musím říci, že na rozhodnutí Sokola dát TOP 09 výpověď jsem vliv neměl,“ řekl Právu Lomecký.

Ten v TOP 09 bouchl na konci roku dveřmi. „TOP 09 umožnila v Praze vládu aktivistů z Prahy Sobě a kryptokomunistů. Lídr TOP 09, který toto dojednal a zablokoval tím vítěze voleb, se pak sám přesunul do Bruselu, protože tam je to asi pohodlnější a lépe placené. Omlouvám se, ale v takové straně už nemůžu a nechci být,“ sdělil loni TOP 09 Lomecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám