Hlavní obsah

Bedřichov uzavřeli kvůli masivnímu nájezdu lyžařů

Bedřichov

Běžkaři a lyžaři v neděli doslova ucpali Bedřichov v Jizerských horách. Na bílé svahy a do stop je vylákaly ideální podmínky, a tak v obci nezůstalo ze všech 1500 parkovacích míst ani jedno prázdné. Starosta města Petr Holub řekl, že je to v této zimní sezóně poprvé. Návštěvu Bedřichova doporučuje pro zbytek neděle odložit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Bedřichov je plný milovníků zimních sportů, do obce se kvůli neposlušným řidičům nemohou pořádně dostat ani autobusy.

Článek

Zejména běžkaři mířili do hor už ráno. Zhruba po 10. hodině ukazovala parkoviště plnou obsazenost, řidiči ovšem cedule nerespektovali a dál najížděli do obce. „Musí zasahovat městská policie a o pomoc jsme požádali státní policii. Kvůli neukázněnosti šoférů mají problémy do obce vjet autobusové linky,” řekl Holub.

Lyžaře vozí do Bedřichova jedna linka z Liberce a druhá z Jablonce nad Nisou. Autobusy však mají problémy dostat se vůbec na točnu. „Ráno bylo navíc namrzlo a museli jsme sypat cesty,” poznamenal starosta.

Plný Bedřichov turistů bývá podle Holuba pětkrát až desetkrát během zimní sezony. Tradičně nejvíce jich přijíždí během vánočních svátků a v době konání Jizerské padesátky. „Letos bylo o Vánocích horší počasí, lidé ale jezdili. A plno bývá vždycky před závodem,” uvedl Holub. Jizerská padesátka se pojede přesně za měsíc.

V pátek a sobotu se v Bedřichově konal noční běh Night Light Marathon. „Situaci jsme zvládli a myslím, že si to i sportovci užili, přestože pršelo. Dnes je stopa umrzlá, a i když nesvítí sluníčko, podmínky jsou ideální,” řekl starosta, který předpokládá, že opouštět lidé začnou areál až po 15. hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám