Hlavní obsah

Kubova Huť byla opět v obležení turistů

Novinky, Jitka Götzová
Kubova Huť

Tradičně se poslední den v roce malá šumavská obec Kubova Huť s necelou stovkou obyvatel rozroste přes den o stovky turistů. Ty i v pondělí na nejvýše položeném nádraží v Čechách (995 m. n. m.) přivezly kromě pravidelných vlaků i čtyři speciální, vypravené Stifterovým pošumavským železničním spolkem Vimperk.

Foto: Jitka Götzová

Letos akce proběhla v duchu oslav 100 let od vzniku Československa

Článek

„Narozeninové” vlaky, jak je nazvali organizátoři, připomínaly svým tématem 100 let vzniku ČSR a tak není divu, že se na nádraží objevil T. G. Masaryk, českoslovenští i sovětští kosmonauté, pionýři, zemědělci či pohraničníci.

Foto: Jitka Götzová

Letos akce proběhla v duchu oslav 100 let od vzniku Československa, nechyběl proti ani první prezident T. G. Masaryk

Zatímco někteří návštěvníci ihned obklopili stánky s občerstvením, tak ti zdatnější se vydali na Boubínskou rozhlednu. Museli však za vydatného sněžení zvládnout ledovou cestu 4,5 kilometrů do výše 1362 metrů nad mořem  a pokud se chtěli pokochat zasněženou krajinou, čekal je výšlap ještě 109 schodů na vyhlídkovou plošinu rozhledny. Počasí jim však nepřálo a tak Alpy či Velký Javor zůstaly pod mraky. Kdo však dobyl Boubín, nevracel se s prázdnou. Od starosty obce Zbyňka Kloseho a zastupitele Václava Frühaufa získal pamětní pohlednici s razítkem.

Silvestrovský den si užívali i také lyžaři, hlavně děti, na Školním svahu a zkrátka nepřišli ani běžkaři na místních tratích.

Foto: Jitka Götzová

Nádraží v Kubově Huti

Jak už bývá v obci  zvykem, místní i hosté ubytování v penziónech a hotelu se scházejí ještě o půlnoci na sjezdovce Pod Obrovcem, aby si připili a popřáli do nového roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám