Hlavní obsah

Ostravským primátorem bude i nadále Macura z ANO

• Aktualizováno

Ostravským primátorem byl ve středu podle očekávání zvolen opět Tomáš Macura z vítězného hnutí ANO. To povede město v koalici s ODS, Piráty a lidovci. V 55členném zastupitelstvu budou mít strany většinu 35 hlasů.

Foto: Právo

Primátor Ostravy Tomáš Macura

Článek

„Budeme realizovat dále strategický plán města, který byl s velkou účastí města schválen v roce 2016. Je tam celá řada důležitých projektů pro Ostravu ve všech oblastech. Namátkou mohu zmínit například výstavbu koncertní haly či dvou nových objektů pro Ostravskou univerzitu, ale také modernizaci městské nemocnice,“ řekl nový ostravský primátor.

Ke svému znovuzvolení Macura, který je v čele Ostravy čtyři roky, podotkl, že si cení hlasů, které získal při své volbě od opozičních zastupitelů, protože to nebývá obvyklé. Hlasovalo pro něj 47 zastupitelů z koaličních 55.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Ostravu v dalších čtyřech letech povede 11členná rada v čele s primátorem Tomášem Macurou (třetí zprava). Ten bude mít šest náměstků a čtyři radní.

Koalice v Ostravě se nerodila hladce. ANO se nejprve domlouvalo s hnutím Ostravak, ODS a lidovci, aby toto složení vyměnilo za separátní dohodu s Piráty a lidovci. Nakonec byla do koalice přizvána i ODS. [celá zpráva]

V 11členné radě města bude mít ANO šest zástupců. Občanští demokraté a Piráti po dvou a lidovci jednoho. Primátor bude mít šest náměstků.

Foto: David Ryneš, Novinky

Koalice v Ostravě

V opozici skončí druhé hnutí Ostravak, KSČM, ČSSD a SPD.

Reklama

Související témata:

Související články

Ostravu povede koalice v čele s ANO

Ostravu povede v následujících čtyřech letech koalice vítězného hnutí ANO, hnutí Ostravak, občanských demokratů a lidovců. Primátorem by měl opět být Tomáš...

Výběr článků

Načítám