Hlavní obsah

V pražské kavárně neobsloužili indického komika. Podnik odmítá, že šlo o rasismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návštěvu Prahy znepříjemnila indickému bollywoodskému herci a komikovi Vir Dasovi pražská kavárna Café Café, kam zamířil se svými rodiči. Ačkoliv nebyla obsluha vytížená, nikdo je neobsloužil a personál je ignoroval. O setkání s rasismem informoval herec na Twitteru. Později dodal, že se mu majitel podniku omluvil. Majitel podniku Richard Hrádek agentuře ČTK řekl, že šlo o nedorozumění, a možnost rasismu vyloučil

Foto: Profimedia.cz

Indický bollywoodský herec a komik Vir Das

Článek

„V Praze... jsme zamířili do Café Café. Ale neobsluhují tu hnědé lidi. Usadili jsme se a oni nás ignorovali. Šestkrát jsme je volali, ignorovali nás. Byl jsem tam s rodiči, odešli jsme,“ napsal Das na Twitteru.

V dalších příspěvcích pak dodal, že nešlo o žádné subtilní náznaky - postoj obsluhy prý byl více než jednoznačný. „Bylo to skoro až legrační,“ dodal Das. „Píšu to proto, že tu kavárnu někdo vlastní, a ten někdo ty lidi zaměstnává. A měl by to vědět.“

Po tomto doplnění herec připsal, že majitel Café Café zavolal jeho týmu, omluvil se za chování zaměstnanců a slíbil, že to s nimi probere. „Zněl jako opravdu dobrý člověk,“ doplnil Das.

„Na naší straně je pochybení, že si jich nikdo šest minut nevšiml,” řekl Hrádek ČTK. Rozhodně odmítl, že by obsluha herce ignorovala z důvodu barvy pleti. Hrádek se herci omluvil, poslal dort a pozval ho k návštěvě svého podniku.

Příspěvky herce na Twitteru nicméně už spustily lavinovou reakci a v recenzích Café Café za posledních několik hodin přibyly desítky negativních komentářů odsuzujících kavárnu jako rasistickou.

Reklama

Výběr článků

Načítám