Hlavní obsah

V Ostravě se ANO nakonec dohodlo s lidovci, Piráty a ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Koalici v Ostravě nakonec vytvoří vítězné hnutí ANO s lidovci, Piráty a občanskými demokraty. Primátorem bude opět Zdeněk Macura z hnutí ANO. V úterý to oznámili zástupci koalice, která bude mít v zastupitelstvu 35 z 55 křesel.

Foto: Právo

Primátor Ostravy Tomáš Macura

Článek

Nejprve mělo koalici vytvořit ANO, hnutí Ostravak, ODS a KDU-ČSL. Následně se ANO dohodlo s lidovci a Piráty bez ODS, což měla být reakce na podobný krok občanských demokratů v Brně. [celá zpráva]

ODS ale nakonec do koalice přibrali.

ANO bude mít v jedenáctičlenné radě šest zástupců, po dvou bude mít ODS a Česká pirátská strana a jednoho lidovci.

Foto: David Ryneš, Novinky

Koalice v Ostravě

Primátor bude mít šest náměstků. Náměstek Radim Babinec (ANO) bude mít na starosti majetek a veřejné zakázky, Kateřina Šebestová (ANO) bude mít jako dosud životní prostředí a Zuzana Bajgarová (ANO) investice. Andrea Hoffmannová (Piráti) bude mít v gesci školství a sport, Zbyněk Pražák (KDU-ČSL) dostane na starosti kulturu, sociální věci a zdravotnictví a Martin Štěpánek (ODS) finance a rozpočet.

Členy rady budou za ANO Martin Bednář a Karel Malík, za Piráty David Witosz a za ODS Zdeněk Nytra, který bude mít svěřenu oblast bezpečnosti.

V opozici tak skončí druhé hnutí Ostravak, KSČM, ČSSD a SPD. Ustavující zasedání zastupitelstva se koná už ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám