Hlavní obsah

Vyznamenání od Zemana dostanou i herci Krampol a Vyskočil či novinář Best

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi oceněnými, kteří 28. října ve Vladislavském sále převezmou z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání, bude i herec Jiří Krampol. Ten své pozvání na Hrad ve středu potvrdil serveru Super.cz. Podle dalších médií má být oceněn i herec Ivan Vyskočil či novinář Erik Best.

Foto: Petr Horník , Právo

Jiří Krampol na archivním snímku

Článek

Krampol serveru přiznal, že o vyznamenání se dozvěděl v úterý od svého manažera.

„Hraji 61 let a měl jsem za tu dobu spoustu rolí, stále aktivně hraji a neuvěřitelně mě to těší,” uvedl Krampol.

Osmdesátiletý Krampol se na Hradě potká například se zpěvákem Michalem Davidem, bývalým tenistou Radkem Štěpánkem, dvojnásobnou olympijskou vítězkou Ester Ledeckou či někdejší šéfkou Energetického regulačního úřadu Alenou Vitáskovou. Oceněn bude rovněž finančník Pavol Krúpa nebo bývalá novinářka a poslankyně Jana Lorencová.

In memoriam dostane Řád bílého lva někdejší československý premiér Antonín Švehla a ocenění se dočká například i trojice vojáků, kteří v létě padli v Afghánistánu.

Deník N ve středu uvedl, že dalším z vyznamenaných bude žurnalista Erik Best. Důvodem mají být jeho kritické komentáře ke kauze společnosti OKD a vůči podnikateli Zdeňku Bakalovi.

Server Parlamentní listy napsal, že vyznamenání dostane i herec Ivan Vysokočil, známý třeba ze seriálu Létající Čestmír. Někdejší česká herecká hvězda Zemana otevřeně podporuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám