Hlavní obsah

Babiš chce s Metnarem probrat postup proti útokům v Afghánistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce s ministrem obrany Lubomírem Metnarem (za ANO) probrat opatření, která by mohla zabránit útokům na české vojáky v Afghánistánu. Babiš to uvedl v reakci na pondělní útok v provincii Herát, při kterém jeden český voják zemřel a další dva jsou zranění.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Premiér Andrej Babiš

Článek

Předseda vlády i další politici vyjádřili soustrast rodině padlého vojáka. Metnar uvedl, že prožívá nejtěžší období kariéry. Armáda podle něj pro rodiny i zraněné vojáky udělá maximum možného a potřebného.

"Další ztráta života v Afghánistánu mě zasáhla, proto budu s ministrem obrany mluvit i o tom, jestli je možné přijmout opatření, která by eliminovala tyto útoky," uvedl Babiš. Rodině padlého vojáka vyjádřil upřímnou a hlubokou soustrast, dvěma zraněným popřál brzké uzdravení.

K útoku se v úterý ráno na ministerstvu obrany uskuteční mimořádný briefing ministra obrany Metnara a náčelníka generálního štábu české armády Aleše Opaty.

Český rotný T. P., ročník 1976, v pondělí zemřel a další dva vojáci byli zraněni při útoku na vozidlo české jednotky na základně Šindánd. [celá zpráva] Zranění jsou mimo ohrožení života. Podle Severoatlantické aliance na spojence zaútočil afghánský voják, bližší podrobnosti nebyly zveřejněny. Vojáci v provincii Herát pomáhají s výcvikem afghánských ozbrojených složek.

Reklama

Výběr článků

Načítám