Hlavní obsah

V Praze začal festival světla Signal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úderem čtvrteční 19. hodiny začal projekcí na Karlínském náměstí v Praze šestý ročník festivalu světla Signal. Až do neděle bude k vidění přes 20 světelných instalací. Tematicky se organizátoři zaměřili na 100 let od vzniku Československa.

BEZ KOMENTÁŘE: Projekce na kostel sv. Ludmily v rámci pražského Signal festivaluVideo: Novinky

 
Článek

Velkou část světelných show nachystali čeští umělci, dohromady 14 z celkových 22 instalací. Souhrnně se na dílech podílely přibližně čtyři desítky tvůrců.

Noční Prahu na čtyři dny rozzáří festival světla Signal, nově také v Karlíně Video: Novinky

Letos zavítá festival poprvé do Karlína. Prostory na Karlínském náměstí či v karlínských kasárnách pak doplní tradiční místa v centru Prahy a na Vinohradech. „K tomu máme ještě dva projekty mimo centra Prahy, na Stalinu a v Dejvicích,“ řekl již dříve koordinátor programu festivalu Matěj Vlašánek.

Záznam: Signal festivalVideo: Novinky

Signal festival proběhne od čtvrtka do neděle, vždy od 19 do 23 hodin. Tradičně nejnavštěvovanější bývá instalace na náměstí Míru, kde světelná show oživí místní kostel sv. Ludmily. První čtvrteční projekci na kostel zachytila i kamera Novinek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám