Hlavní obsah

Hnutí ANO zrušilo svou kandidátku v Mníšku pod Brdy u Prahy

ANO se nebude ucházet o hlasy voličů v komunálních volbách v Mníšku pod Brdy u Prahy. Výbor hnutí se rozhodl celou kandidátku zrušit. Důvodem byly zásahy do kandidátní listiny bez vědomí hnutí, řekla ve středu ČTK bez dalších podrobností krajská manažerka ANO Romana Fischerová.

Foto: Mapy.cz

Mníšek pod Brdy

Článek

Jednička na kandidátce ANO Jitka Vočková na webu města uvedla, že hnutí kandidátku na městském úřadě zrušilo bez písemného odůvodnění.

„Ale předpokládám, že se tak dělo z důvodu administrativní chyby ze strany zmocněnce. Tímto nebude možnost volit ANO 2011 v komunálních volbách 5. a 6. října. Volební kandidátka ANO 2011, kterou jste obdrželi do vašich poštovních schránek na hlasovacích lístcích, je v tuto chvíli neplatná,” upozornila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo politického hnutí ANO na pražském Chodově.

Dvojka na kandidátce Miloš Gruntorád ČTK řekl, že ho zrušení kandidátky překvapilo, přesný důvod nezná. Podle některých informací byla údajně chybně uvedena profese některého kandidáta a vznikla obava, aby to nevypadalo jako manipulace. „Ale to je domněnka,” dodal Gruntorád.

V minulých obecních volbách před čtyřmi lety získalo hnutí ANO v Mníšku pod Brdy 5,28 procenta hlasů, což mu vyneslo jeden mandát.

Reklama

Výběr článků

Načítám