Hlavní obsah

Na východě i západě republiky hrozí silné bouřky, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové varovali před silnými bouřkami, které by měly ve čtvrtek zasáhnout zejména jihozápad Čech. V pátek se pak budou vyskytovat na východě území. Doprovázet je může silný vítr, krupobití a přívalové srážky.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha meteorologů z 9. srpna 2018

Článek

„Ve čtvrtek se na jihozápadě Čech mohou ojediněle vyskytnout silné bouřky především s nárazy větru až 90 kilometrů v hodině, s menší pravděpodobností i s přívalovým deštěm a kroupami,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pátek odpoledne a večer se silné bouřky budou objevovat na východě republiky. I tam mohou být doprovázeny kroupami, přívalovým deštěm a nárazovým větrem.

Počasí po oba dny bude ovlivňovat přechod studené fronty, před níž bude kulminovat příliv teplého vzduchu. Ve čtvrtek se tak teploty mohou ojediněle dostat až na 38 stupňů. V pátek se nad 30 stupňů dostanou odpolední maxima ještě na Moravě a ve Slezsku. Ochlazení tam dorazí až v průběhu soboty. [celá zpráva]

V platnosti tak zůstává varování před vysokými teplotami. V Čechách a na Vysočině do čtvrtečního večera, na zbytku území až do pátečních 20 hodin.

Beze změny zatím zůstává i varování před nebezpečím vzniku požárů.

Reklama

Výběr článků

Načítám