Hlavní obsah

Úmorná vedra zasáhnou všechny kraje kromě Karlovarského, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v úterý opět upravili výstrahu před velmi vysokými teplotami. Podle upřesněné předpovědi budou hrozit prakticky na celém území republiky s výjimkou Karlovarského kraje.

Foto: Windy

Očekávané teploty ve čtvrtek 9. srpna

Článek

V úterý budou odpolední maxima stoupat k 34 stupňům Celsia. Pouze v Polabí a Poohří meteorologové očekávají teploty až 36 stupňů.

„Ve středu a ve čtvrtek bude příliv teplého vzduchu vrcholit. V odpoledních hodinách předpokládáme teploty nejčastěji mezi 32 až 36 stupni, v nižších polohách můžeme ojediněle naměřit ve středu až 37, ve čtvrtek až 38 stupňů Celsia,” uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pátek začne od západu počasí ovlivňovat studená fronta a začne se i ochlazovat. Na východě republiky si však poklesu teplot užijí až v sobotu.

Od středy do pátku očekávají meteorologové místy i bouřky.

Foto: Windy

Očekávané teploty v úterý 7. srpna

I nadále zůstává v platnosti varování před rizikem vzniku požárů. „Vysoké riziko je zejména v severní polovině Čech a na střední a jižní Moravě,” zdůraznil ČHMÚ.

Reklama

Výběr článků

Načítám