Hlavní obsah

Meteorologové vyhlížejí v neděli mírné ochlazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pátek rozšířili výstrahu před nebezpečím vzniku požárů na deset krajů a rovněž omezili časovou platnost varování před vysokými teplotami do sobotního večera. Do té doby však mohou teploty v maximech i nadále překračovat hranici 35, v Polabí dokonce 37 stupňů Celsia.

Foto: Windy

Očekávané srážky v neděli 3. srpna

Článek

„Od západu k nám zasahuje výběžek vyššího tlaku vzduchu, který bude v sobotu slábnout. Současně se nad střední Evropou udržuje velmi teplý vzduch. V neděli přejde přes naše území od severozápadu studená fronta,” osvětlili meteorologové důvod ukončení varování před vysokými teplotami.

V neděli by se totiž již maxima měla pohybovat „pouze” mezi 28 a 32 stupni, přičemž nejtepleji by mělo být na jihu Moravy. Po oba víkendové dny se ojediněle mohou objevovat přeháňky a bouřky.

Další nárůst teplot se očekává od úterý. Výhled Českého hydrometeorologického ústavu prozatím naznačuje, že razantnějšího ochlazení a srážek bychom se mohli dočkat koncem pracovního týdne.

Výstraha před nebezpečím vzniku požárů nicméně prozatím platí do odvolání všude kromě Vysočiny, Jihočeského, Moravskoslezského kraje a částí Zlínského a Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám