Hlavní obsah

Týden bude tropický, vysoké teploty povládnou i v noci

Nadcházející týden bude velmi teplý, přinese tropické dny i tropické noci. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Máme před sebou tropický týden,“ uvedla Honsová. Denní maxima se podle ní v týdnu opakovaně dostanou nad tropickou hranici 30 stupňů Celsia a přijdou i tropické noci, kdy teploty neklesnou pod 20 stupňů. Jistou úlevu od veder by mohly přinést lokální bouřky, které se mohou objevovat zhruba od poloviny týdne.

Nejchladnějším dnem z celého týdne by mělo být pondělí s denními maximy 20 až 25 stupňů. Ráno je oblačné, na Moravě a ve Slezsku je zataženo a někde i prší, během dne by se však mělo vyčasit až na skoro jasno.

V úterý budou ranní teploty mezi 12 až 16 stupni, ve dne vystoupají na 27 až 31 stupňů. Bude jasno až polojasno, na horách se může objevit kupovitá oblačnost, nějaké velké srážky však zřejmě nenastanou.

Nejnižší ranní teploty ve středu se budou pohybovat v intervalu 11 až 16 stupňů Celsia, denní mezi 27 a 31 stupni. Pes den bude jasno až polojasno, místy se mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

Pranostika nevyjde

Pranostika o svaté Anně o chladných ránech ve čtvrtek platit nebude. Ranní minima budou 14 až 18 stupňů Celsia, přes den by mohl teploměr ukázat 28 až 32 stupňů. Opět bude jasno až polojasno, odpoledne se mohou lokálně vyskytnout přeháňky či bouřky, které by mohly být i silnější.

V pátek ráno budou opět nejnižší teploty mezi 14 a 18 stupni Celsia a odpolední maxima mezi 28 a 32 stupni. Opět bude jasno až polojasno a odpoledne bouřky. Ty by se mohly vyskytnout až na 60 procentech území.

Horko bude i o víkendu. „Měl by být nejteplejší od začátku prázdnin,“ upozornila Honsová. Noční minima by měla být 20 až 18 stupňů, přes den teploty vystoupají k 29 až 32 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám