Hlavní obsah

Westernové městečko na Žďársku čelí kritice, děti nechalo malovat po poníkovi

Velké pobouření způsobily fotografie z rodinného festivalu ve westernovém městečku Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem v okrese Žďár nad Sázavou, které se ve velkém začaly šířit po sociálních sítích. Je na nich vidět, jak děti malují barvami po poníkovi. Ten byl dětem údajně k dispozici téměř celý den. Pořadatelé akce se brání, že šlo o nezávadné barvy.

Foto: Čtenářka Novinek

Poník byl po celý den atrakcí, po které mohly děti kreslit.

Článek

Příspěvek s fotografiemi pomalovaného poníka sdílelo na Facebooku téměř pět tisíc lidí, kteří nešetřili s kritikou.

Množství z nich kritizuje jak pořadatele akce, kteří atrakci vymysleli, tak rodiče dětí, kteří jim malovat na poníka dovolili. Řada z nich se domnívá, že jde o ukázku špatného vzoru, jak zacházet se zvířaty.

Foto: Čtenářka Novinek

Bílý poník byl pokreslený barvami.

„Ano, našli se i rodiče, kteří to odsoudili. Jen si poníka s dětmi pohladili a šli dál. Určitě za to nemohou děti, ale velká spousta ostatních, kteří se tam během dne zastavili,“ myslí si paní Lucie, která si nepřála, aby bylo uváděno její příjmení.

Poník byl podle ní dětem k dispozici téměř celý den. „Stál tam od cca 11 do 19 hodin,“ tvrdí.

Foto: Čtenářka Novinek

Kreslení po zvířeti přihlíželi i rodiče.

Pořadatelé akce ve svém vyjádření uvedli, že v žádném případě nejednali ve špatném úmyslu a že šlo o nezávadné potravinářské barvy. K příspěvku na Facebooku rovněž přidali fotku poníka již zbaveného barev. Za své konání se omluvili a dodali, že se podobných aktivit v budoucnu vyvarují.

V areálu stejného westernového městečka v sobotu zemřel pětiletý chlapec, kterého přejel turistický vláček. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám