Hlavní obsah

Babišovu vládu povolil Brusel a Berlín, hřímal Okamura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda Babišova hnutí ANO a ČSSD podléhá diktátu Bruselu a Berlína. V diskusi o migrační krizi nakonec kapituluje, uvedl na v sobotu na volební konferenci strany Svoboda a přímá demokracie (SPD) její předseda Tomio Okamura. Evropskou unii Okamura označil za šílený projekt neomarxismu, který je třeba odmítnout. Babiš podle něj postupuje jako obchodník.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomio Okamura na celostátní konferenci hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Článek

„Nejsme národ a země, která by si zasloužila zmizet a splynout v beztvaré Evropě,” uvedl Okamura před 150 delegáty konference v souvislosti s kritikou postupu vlády k migračnímu tématu.

Migraci označil za plán EU na likvidaci národních států. Babiš podle něj mluví jinak v Česku a jinak v Bruselu, což skončí tím, že Česko bude muset buď se svým názorem ustoupit, nebo se radikálně rozhodnout.

„Česko potřebuje jinou vizi než uklidnit,” uvedl. ANO si podle něho myslí, že převezme programové priority SPD. „Náš cíl je jiný, chceme aby tu vládlo našich deset miliónů občanů bez Bruselu a Berlína. Vláda zkouší převzít naše teze v migrační krizi, bude to marné,” uvedl na adresu premiéra.

Kritizují nás jako Čapka, postěžoval si Okamura

Poznamenal, že jeho postoj k ANO nevychází z toho, že Babišovo hnutí ustoupilo od plánu spolupráce s SPD.

Okamura v projevu zdůraznil, že hnutí získává členy, oproti loňskému podzimu, kdy hovořil o 11 tisíc členů, dnes podle něj uskupení čítá 13 tisíc lidí.

„Každý, kdo projeví názor, je vystaven lžím, urážkám a skutečné nenávisti,” tvrdí Okamura s tím, že SPD je za upozorňování na nebezpečí islamizace kritizováno stejně jako spisovatel Karel Čapek, když ve 30. letech upozorňoval na nebezpečí fašismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám