Hlavní obsah

Počasí slibuje krásný letní víkend

– Praha
Novinky, jem

O nadcházejícím víkendu se oteplí, bude většinou jasno až polojasno a teploty během dne se budou na většině území pohybovat v rozmezí 24 až 28 stupňů Celsia. Místy lze očekávat krátké lokální bouřky a přeháňky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude počasí v Česku stále ovlivňovat tlaková níže, která se ale přesune nad Polsko. Na severu a severovýchodě republiky tak lze očekávat přeháňky či občasný déšť a ojediněle i bouřky. Teploty se budou pohybovat v rozmění 18 až 22 stupňů Celsia. Na Moravě může rtuť teploměrů vystoupat ještě o dva stupně výš.

V pátek meteorologové očekávají, že bude nad Českem oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na severovýchodě území zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky. Teploty vystoupají na 23 až 27 stupňů Celsia.

V sobotu a v neděli bude počasí přát prázdninovým radovánkám. „O víkendu bude letní počasí, kdo se chce opálit, má příležitost. Teploty budou stoupat až k 28 stupňům Celsia,” řekla Novinkám Honsová.

Přeháňky a bouřky budou pouze krátké a lokálního charakteru. Očekávat je lze zejména v horských oblastech. Oba víkendové dny by mělo být na většině území od 24 až do 28 stupňů Celsia.

A podobné počasí, tedy méně srážek, více slunce a vyšší teploty než v uplynulých dnech, můžeme podle Honsové očekávat až do středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám