Hlavní obsah

Noc byla opět mrazivá, teplota klesla i na -7,8 stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noc na úterý byla opět neobvykle chladná. Na Luční boudě ráno klesla teplota nad zemí na -7,8 stupně a velmi chladno bylo podle informací meteorologů i na řadě dalších míst. Pod nulou bylo například na některých místech v Ústeckém kraji.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Teplota ve 2 metrech nad zemí v úterý ráno

Článek

„Přítomnost chladného a suchého vzduchu, který k nám pronikl v sobotu od severu, a zároveň bezoblačná obloha a slabý vítr podpořily opět pokles nočních teplot na rekordně nízké hodnoty,” osvětlil meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Pavel Šimandl.

Nejchladněji bylo tradičně na šumavských pláních a v Krušných horách. Na Kvildské stanici Perla a na Jezerní slati klesla teplota -3,8 stupně, v Krušných horách naměřili v Jelení -4,2 stupně.

„Ze stanic, nacházejících se mimo horské oblasti, to pak bylo jen na stanici ve Velkém Chvojnu v okrese Ústí nad Labem (-1,4 stupně Celsia) a v Horním Adršpachu v okrese Náchod (-2,4 stupně Celsia),” uvedl ČHMÚ.

Meteorologové zaznamenali i překonání 30 teplotních rekordů u stanic, které měří déle než 30 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám