Hlavní obsah

V týdnu se ochladí a výrazněji zaprší, víkend má být opět letní

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo si nelibuje v letních parnech, může se těšit na příštích několik dní, kdy by měla počasí u nás ovlivňovat vlnící se studená fronta. Ta s sebou přinese nejen ochlazení, ale rovněž plošné a trvalejší srážky. V závěru pracovního týdne a o víkendu se nicméně opět vrátí letní teploty a ojediněle opět bouřky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude převládat z počátku dne polojasno či skoro jasno. Odpoledne se začne vytvářet kupovitá oblačnost, která s sebou přinese přeháňky a bouřky. Večer se od západu zatáhne a v noci se mohou objevovat i silné bouřky. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 27 až 31 stupňů.

Studená fronta se začne připomínat v úterý. „Bude převládat počasí s velkou oblačností a deštěm či přeháňkami. Místy se ještě mohou objevovat bouřky. Ráno teploty klesnou na 18 až 14, přes den se v Čechách dostanou na 22 až 26, na Moravě a ve Slezsku ještě 24 až 28 stupňů Celsia,” popsala Honsová.

Ve středu již bude převládat zataženo s deštěm, který bude mít zejména v Čechách trvalý charakter. Napršet by mohlo kolem 25 milimetrů. Srážky budou ustávat večer. Ranní minima se budou pohybovat mezi 14 a 10, odpolední mezi 19 a 23 stupni Celsia.

Ve čtvrtek by již v Čechách mělo převažovat polojasno, na východě republiky budou ještě doznívat srážky. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se dostanou na 19 až 23.

Od pátku bude počasí ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Převládat bude polojasno s ranními minimy mezi 15 a 11 stupni. Odpoledne teploty vystoupají na 23 až 27 stupňů Celsia.

Výhled na víkend slibuje pro oba dny nejčastěji polojasno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami a teplotami do 29 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám