Hlavní obsah

Jak se vám vládne, když vás lidi nemaj rádi, křičela žena na Babiše v Budějovicích

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Hned na začátku návštěvy Jihočeského kraje čelil v úterý ráno premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) před vlakovým nádražím v Českých Budějovicích ostrým slovním útokům asi osmi demonstrantů. Ti si přinesli transparenty, ale i megafon, řehtačku, tamburínu nebo krabici, do které bušila žena kvedlačkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Premiér Andrej Babiš s demonstranty v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Na transparentech měli napsáno: B. Potápíte demokracii a morálku, nebo Andreji, jede ti to v 10:03. Když Babiš vycházel z nádraží, kde se informoval o chystané přestavbě, spustili ryk.

„Zneužíváte staré lidi a paktujete se s komunistama, kteří si neváží lidských životů,“ křičela na Babiše žena s megafonem. Premiér v demisi se však konfrontaci vůbec nevyhýbal a pokynul ochrance, aby ji pustili až k němu. Tam na něj žena se zvučným hlasem stále křičela, že je „největší zloděj v celé Evropské unii“. Další se pak přidala: „Jak se vám vládne, když vás lidi nemaj rádi?“

BEZ KOMENTÁŘE: Další demonstrace proti Andreji Babišovi v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Právo

Babiš však verbální útoky ustál a nepustil se do hlasité konfrontace. Jeho slova ve vřavě zanikla. Bylo pouze patrné, že se ženy zeptal, kde to všechno četla. Pak zamířil do autobusu, který ho s dalšími členy vlády vezl na jihočeský krajský úřad, kde se setkal se starosty jihočeských obcí a měst.

Foto: Pavel Orholz, Právo

demonstranti proti Andreji Babišovi v Českých Budějovicích

Ještě před vlakovým nádražím se Babiš stihl informovat o situaci ohledně dálnice D3, když požadoval po ministru Danu Ťokovi (za ANO), aby byla hotová z Prahy až k rakouským hranicím už v roce 2025. Podle vyjádření ministra by se však dálnice v úseku z Prahy do Tábora mohla začít stavět až v roce 2021. [celá zpráva]

Babiš chce v Jihočeském kraji během úterý navštívit také například letiště v Plané u Českých Budějovic, tréninkové centrum na Složišti nebo vesničku Holašovice, která je na seznamu UNESCO. Ministr kultury Ilja Šmíd zamíří na otáčivé hlediště v Českém Krumlově a ministr životního prostředí na orlickou nádrž nebo do Teplárny České Budějovice.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Premiér v demisi Andrej Babiš s jednou z demonstrantek

Reklama

Výběr článků

Načítám