Hlavní obsah

Ministerstvo spravedlnosti čelí exekuci

• Aktualizováno

Kvůli starému sporu o odškodnění je proti ministerstvu spravedlnosti vedena exekuce. Celková částka dosahuje i s příslušenstvím 40 miliónů korun. Na případ upozornil server Česká justice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jak Novinkám potvrdila mluvčí ministerstva Tereza Schejbalová, exekuce byla počátkem května na základě dovolání resortu k Nejvyššímu soudu (NS) zastavena do doby, než o nároku rozhodne odvolací soud.

Resort, zastupující ve sporu Českou republiku, by měl podle mluvčí vyplatit odškodnění v souvislosti se sporem, které vede se správcem konkurzní podstaty Union Banky.

Exekucí byla pověřena bývalá šéfka Exekutorské komory Pavla Fučíková z Exekutorského úřadu v Ostravě, u níž resort složil vymáhanou částku do úschovy.

„Fakt, že byla po jistou dobu proti ČR exekuce nařízena, je důsledkem toho, že rozhodování v exekučním řízení v jisté fázi časově předběhlo rozhodování o návrhu na odklad vykonatelnosti dovoláním napadeného rozhodnutí,” popsala následně Schejbalová.

V minulosti se v exekuci opakovaně ocitl majetek Prahy. Úředníci tehdy zapomněli včas uhradit dlužné částky v řádu tisíců, respektive desetitisíců korun. Exekucím čelila i některá další ministerstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám