Hlavní obsah

Bramboroví. Čeští hokejisté na olympiádě podlehli Kanadě a končí bez medaile

Novinky, jky
Aktualizováno

Čeští hokejisté na olympijských hrách v Jižní Koreji končí bez medaile. Po páteční porážce od výběru sportovců z Ruska podlehli i v sobotu Kanadě.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Čeští hokejisté po prohraném zápase o bronzové olympijské medaile

Článek

Sobotní zápas hokejových výběrů České republiky a Kanady bohužel nezavál bronzové olympijské medaile do českých luhů a hájů. Ty naopak získal po přesvědčivém výkonu tým javorových listů.

Už po první třetině byly karty poměrně jasně rozdané. Stav 1:3 po 20 minutách byl pro české hokejové reprezentanty alarmující, ale ještě stále připouštěl nějaké drama do dalších třetin. V té druhé ovšem žádné góly nepadly a ve třetí třetině se Čechům navzdory velké gólové úrodě už zápas výrazněji zdramatizovat nepodařilo. Prohráli 4:6, a nakonec tak na olympijském turnaji v Pchjongčchangu skončili čtvrtí.

Českými střelci zápasu byli Martin Růžička, Jan Kovář a Roman Červenka. Více o zápase si můžete přečíst na Sport.cz zde.

O tom, kdo si odveze z turnaje nejcennější medaile, se bude rozhodovat v nedělním ranním zápase olympioniků z Ruska s Německem.

Dvě porážky na závěr turnaje

Hokejový turnaj na olympiádě se pro české barvy odvíjel od počátku dobře, když od začátku sice vyhrávali jen těsně, ale neprohráli. První prohra tak přišla až v tu nejnevhodnější chvíli - v semifinále s olympijskými sportovci z Ruska. Přemožitelé Čechů se dostali do finále s nečekaným soupeřem v podobě Německa.

Čeští hokejisté se pouštěli do boje o bronz trochu ve stínu obrovského úspěchu české olympioničky Ester Ledecké, která v sobotu ráno středoevropského času dovršila neskutečný úspěch, když po zázračném vítězství v super-G v alpském lyžování získala další zlato i v paralelním obřím slalomu ve snowboardingu.

Reklama

Výběr článků

Načítám