Hlavní obsah

V sobotu nad ránem pojede Ledecká o druhé zlato

Právo, Michal Osoba, Pchjongčchang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádnou pozornost poutá další olympijské vystoupení Ester Ledecké, senzační vítězky lyžařského superobřího slalomu. Nyní jde do akce na snowboardu.

Foto: ČTK

Ester Ledecká při tréninku

Článek

Kdo z českých fanoušků nechce v sobotu nad ránem prošvihnout, jak si Ledecká na svahu v Bokwangu povede, musí si nastavit budík. Kvalifikace paralelního obřího slalomu se jede už hodinu po půlnoci, vyřazovací jízdy začnou v 5:30 našeho času.

Ester může být po 90 letech prvním sportovcem, který by dokázal zvítězit v rozdílných sportech na jedné zimní olympiádě.

Očekávaný útok na druhé zlato by 22letá Ledecká měla být schopná ustát. „Zase se zavřela do své bubliny. Ester má skvělou hlavu, projevuje svědomitost i mentální sílu,“ říká její americký kouč Justin Reiter.

Ve čtvrtek Ledecká vůbec nešla jezdit na prkně a vyrazila na procházku s maminkou, která jako dobrá duše stráží její klid. Den před závodem je dopoledne v plánu trénink. „Řekneme si informace k závodu a budeme připraveni jet rychle,“ dodal Reiter.

Vše z olympijských her můžete sledovat v olympijském speciálu na Sport.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám