Hlavní obsah

Pirátská rošáda v Praze završena, novými zastupiteli jsou Kallasch a Mikoláš

Praha

Novými pražskými zastupiteli za Piráty se na čtvrtečním jednání po složení slibu stali Ondřej Kallasch a Ivan Mikoláš. Nahradili Ondřeje Profanta a Mikuláše Ferjenčíka, kteří byli loni v říjnových volbách zvoleni spolu s Jakubem Michálkem do Sněmovny a rozhodli se nekumulovat funkce. Michálek skončil v zastupitelstvu již dříve.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Článek

Kallasch (rok narození 1991) pochází z Prahy 22, kde je rovněž zastupitelem. „Pracuji jako aplikační specialista v nadnárodní společnosti. IT se zabývám od studijních let, a proto budu v našem klubu za toto zodpovědný,” řekl.

Náhradník Ferjenčíka Ivan Mikoláš (1965) je jedním ze zakládajících členů České pirátské strany. „Stejně jako Mikuláš Ferjenčík budu řešit záležitosti tady na jednání věcně,” řekl již na lednovém zasedání zastupitelstva.

Michálka nahradil v zastupitelstvu Viktor Mahrik.

Strana v roce 2014 získala ve volbách na magistrát 5,31 procenta hlasů. Loni ve sněmovních volbách pak dostala 10,8 procenta a má 22 poslanců.

Praze vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN), která má těsnou většinu 33 hlasů v 65členném zastupitelstvu. Piráti mají celkem čtyři zastupitele.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám