Hlavní obsah

Oslabení taxikáři znovu kroužili po magistrále. V pondělí přitvrdíme, varují

Praha
Aktualizováno

Po pražské magistrále v pátek druhý den po sobě kroužily na protest proti službám typu Uber stovky taxikářů. Oproti první stávce ve čtvrtek však jejich počet výrazně klesl. Organizátoři mluví o tisícovce aut, magistrát o polovině. Ve čtvrtek se do protestů zapojilo až téměř dvě tisícovky aut. V pondělí chtějí taxikáři protest zopakovat, může být razantnější.

Taxikáři opět vyrážejí na protestní jízdu PrahouVideo: Novinky/ČTK, Novinky

 
Článek

Protest pozvolně začal po druhé hodině odpolední, kdy se kolony vydaly ze Strahova, kde měli taxikáři tradičně sraz. Několik stovek aut zamířilo kolem Strakovy akademie po Hlávkově mostě na magistrálu, kde kroužily až do večera.

Dopravu to výrazněji nezkomplikovalo, odpovídala běžnému stavu v pátek odpoledne. V pondělí odpoledne chtějí taxikáři akci zopakovat a vyzývají premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), aby za nimi přišel na Strahov jednat.

Počítají s tím, že protesty by mohly mít razantnější průběh.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řidiči taxi pokračovali v protestních jízdách centrem Prahy.

Taxikáři již ve čtvrtek upozorňovali, že hodlají v protestech pokračovat i v dalších dnech. Ukončení svých spanilých jízd podmiňují tím, že s nimi budou jednat ministři dopravy či průmyslu, případně premiér Andrej Babiš (ANO).

BEZ KOMENTÁŘE: Protest taxikářů z policejního vrtulníku Video: Policie ČR

Ve čtvrtek po pražské magistrále kroužily dvě kolony taxikářů po dobu dvou hodin. Jak policie, která některé z řidičů zastavovala kvůli bezdůvodně pomalé jízdě, uvedla, jeden z protestujících měl platný zákaz řízení. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řidiči taxi pokračovali v protestních jízdách centrem Prahy

Taxikářům vadí, že služby sdílené ekonomiky, jako je Uber, mají podle nich nerovné podmínky a považují je za nekalou konkurenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám