Hlavní obsah

Ředitel Motola Ludvík rezignoval na šéfa pražské ČSSD

– Praha • Aktualizováno
Právo, ČTK, kab

Ředitel nemocnice v pražském Motole Miloslav Ludvík rezignoval na funkci předsedy pražské ČSSD. Funkci složil na páteční krajské konferenci strany. Členem sociální demokracie ale zůstává, sdělil Ludvík Právu.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloslav Ludvík (ČSSD)

Článek

„Já jsem rezignaci sliboval, už když jsem prohrál nominační souboj o lídra,“ připomněl Ludvík. Sociální demokracii opustit nehodlá. „Já jsem věrný typ,“ řekl Právu.

Nevyloučil, že bude v blízké době za ČSSD kandidovat, například do Senátu. „To já nevím, teď jsem rezignoval,“ dodal Ludvík, který se po svém vládním angažmá vrátil do funkce ředitele FN Motol.

Svou funkci nabídl k dispozici společně s členy krajského výkonného výboru už loni po říjnových volbách do Sněmovny, kdy strana získala 7,27 procenta hlasů. V hlavním městě to bylo jen 5,57 procenta.

Ludvík se stal předsedou strany v Praze poprvé v prosinci 2014. O dva roky později pozici obhájil a mandát mu měl končit letos na konci roku. Ludvíka v prosinci 2016 volilo 99 ze 160 delegátů. V minulém volebním období zastával funkci ministra zdravotnictví, kvůli které v lednu 2017 složil mandát zastupitele hlavního města.

Ludvíkovým nástupcem se v pátek stal bývalý náměstek na ministerstvu školství Petr Pavlík z ČSSD v Praze 6. Byl jediným kandidátem a hlasovalo pro něj 127 delegátů, před volbou bylo vydáno 166 hlasovacích lístků. Pavlík v roce 2014 neúspěšně kandidoval do Senátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám