Hlavní obsah

Zemanova kancelář překročila rozpočet o 84 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kancelář prezidenta republiky zveřejnila na svých webových stránkách informace o svém hospodaření, ze kterých vyplývá, že letošní rozpočet překročila o 84 miliónů korun. Ve čtvrtek na to upozornil server Manipulátoři.cz.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad

Článek

Kancelář prezidenta Miloše Zemana měla v rozpočtu na letošní rok schváleny výdaje ve výši 437,8 miliónu korun, v návrhu rozpočtu na rok 2018 (k dispozici zde) ale reálně očekává výdaje ve výši 522 miliónů, tedy o více než 84 miliónů více.

Největší díl na překročení schváleného rámce mají podle hradního účetního přehledu výdaje na areál Pražského hradu a zámku Lány (265 miliónů proti 230 miliónům) a výdaje na lesní hospodářství (132 miliónů proti 90 miliónům), což dohromady dělá 77 miliónů korun.

Výdaje vlastního úřadu pak činily letos něco přes 125 miliónů, což je o osm miliónů více, než bylo schváleno. Překročení rozpočtu zaznamenaly také výdaje na platy a pojistné zaměstnanců, kde se Hrad nevešel do schváleného limitu o více než 10 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám