Hlavní obsah

Od pondělka se ochladí a většinou bude sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad střední Evropu se přesouvá brázda nízkého tlaku vzduchu, která přinese pro příští týdny chladnější počasí. V sobotu to ve svém pravidelném měsíčním výhledu uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Ještě před týdnem se zdálo, že nastávající týden bude ve znamení teplejšího počasí, ovšem současný předpokládány vývoj nasvědčuje o opaku. Vliv této brázdy na počasí ve většině Evropy potrvá do konce listopadu a pravděpodobně i na začátku prosince. Proto v obou dvou následujících týdnech bude převládat o něco chladnější počasí, než je pro toto roční období obvyklé,“ uvedli meteorologové.

„V dalších dvou týdnech se příliš oteplovat nebude. Noční teploty se budou během celého období udržovat převážně pod nulou a denní teploty kolem nuly nebo slabě nad nulou,“ dodali.

Chladnější - teplotně slabě podprůměrné - má být celé období od 27. listopadu do 24. prosince. Vzhledem k tomu budou srážky většinou sněhové, jen v nižších polohách přechodně smíšené nebo dešťové. Srážky v jednotlivých týdnech se budou udržovat kolem průměru.

Průměrná teplota v ČR v tomto období činí 0,2 °C. Průměrný úhrn srážek činí 42 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám