Hlavní obsah

Policie stíhá i Moniku, potvrdil Babiš. V kauze Čapí hnízdo je 11 obviněných

– Lány • Aktualizováno
Novinky, zpe

Policie kvůli kauze Čapí hnízdo obvinila i manželku předsedy hnutí ANO Andreje Babiše Moniku. Babiš to potvrdil v pondělí na tiskové konferenci po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. Mluvčí Městského stáního zastupitelství Štěpánka Zenklová v pondělí uvedla, že stíháno je v kauze celkem 11 lidí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Monika Babišová se svým mužem a lídrem ANO ve volebním štábu hnutí

Článek

„Jedenáct obviněných převzalo to stíhání, podali jsme na to stížnost. Moje paní je stíhána, protože prodala akcie svému bratrovi. To je absurdní. Nechci k té kauze už moc mluvit,“ prohlásil Babiš.

V kauze je celkem 11 obviněných včetně Babiše či prvního místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka. „Usnesení o zahájení trestního stíhání bylo rozesláno celkem 11 lidem, všichni si ho převzali a všichni proti němu podali stížnost, o které rozhodne státní zástupce,” řekla ČTK Zenklová. Podle hlavních aktérů jde o vylhanou aféru.

Sněmovna vydala dva hlavní muže ANO k trestnímu stíhání už v září. Vzhledem k tomu, že byli znovu zvoleni do Poslanecké sněmovny, musí státní zástupce jejich stíhání přerušit a znovu o vydání požádat.

Zenklová ČTK upozornila, že i když bude stíhání v případu Babiše a Faltýnka přerušeno, u dalších devíti obviněných bude pokračovat. Ohledně části, která se týká Babiše a Faltýnka, ale policie nesmí provádět žádné úkony. Zda policie o vydání poslanců požádá znovu a kdy tak případně učiní, nechtěla mluvčí komentovat.

Babiš v pondělí zopakoval, že se jedná o účelovou aféru. „Čapí hnízdo - to je jasné téma. Občané, kteří mě volili, vědí, že je to vylhaná záležitost,“ tvrdí Babiš. Nová Sněmovna zřejmě dvě hlavní tváře hnutí ke stíhání znovu vydá, vyplývá z ankety Novinek mezi vybranými zástupci parlamentních stran. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám