Hlavní obsah

Jsme nejsilnější tradiční strana, holedbal se Fiala

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v půl páté odpoledne přišel předseda ODS Petr Fiala do volebního štábu v Truhlářské ulici, přivítal ho velký potlesk spolustraníků. Fiala měl na tváři triumfální úsměv, průběžné výsledky v té chvíli ukazovaly, že ODS se blíží k jedenácti procentům.

Foto: jap, Právo

Volební štáb ODS. Uprostřed volební lídryně pro Prahu Jana Černochová

Článek

„Podle průběžných výsledků jsme druhá parlamentní strana, která posílila, a také nejsilnější tradiční, demokratická strana,“ řekl Fiala novinářům. „Zároveň se ale ukazuje, že budeme svádět boj o demokratické hodnoty a zahraničně-politickou orientaci,“ dodal.

ODS získala v minulých parlamentních volbách pouze 7,7 procenta a představitelé strany před těmito volbami deklarovali, že tentokrát věří v dvouciferný výsledek.

Také předseda pražské ODS a dvojka na pražské kandidátce Filip Humplík se tvářil optimisticky. „Pro nás to dopadne dobře. Celkově ale bude hodně těžké vládu sestavit,“ řekl Právu.

Podle průběžných výsledků by ODS mohla utvořit pohodlnou koalici s ANO, tu ale kategoricky vyloučil místopředseda Martin Kupka.

Reklama

Výběr článků

Načítám