Hlavní obsah

Závěr týdne bude skvostný. Slunečno a 20 stupňů

Po studených dnech se v závěru tohoto týdne můžeme těšit na teplé a slunečné počasí, o víkendu mají teploty vystoupit až na 20 stupňů. Pondělní ráno přitom bylo velmi chladné, na Sněžce naměřili -3,1 stupně, v Liberci 1,6 a v Praze 6 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pondělí má být nejchladnějším dnem z celého týdne, v doznívajícím studeném severozápadním proudění zůstanou teploty zhruba tři stupně pod normálem mezi 9 až 13 stupni. Během dne bude přibývat oblačnost, na západě až na zataženo. V noci pak bude na většině území pršet.

úterý bude zataženo s deštěm, srážky budou ustávat až ve večerních hodinách. Po ránu teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, přes den vystoupí na 11 až 15.

Ve středu bude v Čechách oblačno, ojediněle s přeháňkami, na Moravě až zataženo s četnějšími srážkami. Ráno ukážou teploměry 10 až 6 stupňů, odpoledne se pak oteplí na 12 až 16 stupňů. „Čerstvý vítr bude pocitovou teplotu mírně snižovat,“ upozornila Honsová.

„Od čtvrtka se bude na území ČR nasouvat výběžek vyššího tlaku vzduchu, takže bude polojasno až oblačno, po ránu s mlhami,“ uvedla Honsová. Ranní teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, v odpoledních maximech se vyšplhají na 14 až 18 a čerstvý vítr bude foukat už jen v horských oblastech.

Skvostný víkend

Od pátku bude zesilovat teplé jihozápadní proudění, mělo by být převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle s dešťovými přeháňkami, po ránu se místy mohou vyskytnout mlhy. Ráno se ochladí na 10 až 6 stupňů, ovšem odpoledne už teploty vyskočí na příjemných 15 až 19 stupňů.

„Pak už nás čeká skvostný víkend, kdy by mělo být převážně polojasno, jen po ránu místy s mlhami nebo nízkou oblačností,“ sdělila Honsová.

Po oba víkendové dny ukážou teploměry po ránu 10 až 6 stupňů, odpoledne pak 16 až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám