Hlavní obsah

Na Vyškovsku patnáct hodin pátrali po houbaři, v lese přečkal dvě chladné noci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct hodin trvala pátrací akce po houbaři, který se ztratil v lese na Vyškovsku. Houbař, který přečkal v lese dvě studené noci, nakonec skončil v péči záchranářů, sdělila vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie po muži začala pátrat poté, co v pondělí o půlnoci oznámila žena z Karviné tamní policii, že pohřešuje svého manžela. Uvedla, že jel k příbuzným do obce Podomí na Vyškovsku. Manžel je vášnivý houbař, a tak chtěl návštěvu spojit se svým koníčkem. Od soboty však o něm rodina neměla žádnou zprávu.

„Vyškovští policisté našli v obci Podomí u ubytovacího zařízení zaparkované vozidlo pohřešovaného muže, ve kterém měl i mobilní telefon. Prověřovali jsme možné kontakty i místa v okolí, ale o muži nikdo nic nevěděl. Postupně vše nasvědčovalo tomu, že se dvaašedesátiletý muž, který musel brát pravidelně léky, ztratil v nedalekém lese,” uvedla Musilová.

Do pátrací akce se zapojila více než čtyřicítka vyškovských, bučovických, slavkovských i blanenských policistů. Z Brna přijela navíc speciální pořádková jednotka, psovodi a policejní letecká služba.

„Muže hledali ve spolupráci s námi vyškovští profesionální hasiči i dobrovolní hasiči z Ruprechtova a Krásenska. Před třetí hodinou odpoledne muže vypátral vrtulník v lesním porostu v katastru obce Senetářov. Houbař, který přečkal v lese dvě studené noci, byl ihned předán do péče záchranářů,” uvedla Musilová.

Houbaři se v lesích ztrácejí často, kvůli své zálibě nedávají na cestu příliš pozor a chybějí jim záchytné body. V porostu tak ztrácejí orientaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám