Hlavní obsah

Babiš potkal v Novém Městě na Moravě i odpůrce, debatu s ním raději rychle ukončil

– Nové Město na Moravě (Žďársko)
Právo, Jana Pechová

Společenství povětšinou příznivců šéfa ANO Andreje Babiše při jeho čtvrteční odpolední autogramiádě na náměstí v Novém Městě na Moravě rozladily dvě situace, v nichž se ukázalo, že sympatie nesdílí celá společnost.

Foto: Jana Pechová, Právo

Andrej Babiš se svými příznivci během autogramiády v Novém Městě na Moravě.

Článek

Vtipkování poprvé zamrzlo v okamžiku, kdy s Babišem během podepisovacího maratónu zapředl rozhovor slušně vystupující mladík. Představil se jako prvovolič, který si chce udělat jasno. Záhy ale bylo zřejmé, že o kauzu Čapí hnízdo se zajímá hlouběji, než by se dalo očekávat. Babiš ho proto začal odkazovat na osobní schůzku, na které mu prý všechno vysvětlí.

Foto: Jana Pechová, Právo

Andrej Babiš diskutuje se studentem práv. Rozladění nad mladíkovými otázkami záhy sdíleli i Babišovi příznivci, i když diskuse byla ze strany studenta velmi klidní a slušná.

Rozladění předsedy ANO však zmobilizovalo jeho skalní příznivce a atmosféra zhoustla. „Co tu chceš řešit?“ či „Nech to na policii!“ případně „Běž domů! Tys přišel provokovat!“ ozývalo se. Sám Babiš urychleně napsal mladíkovi do knihy svůj mail a hoch, který udržel nervy i slušnost na uzdě, poodešel.

„Lidi jsou zfanatizovaní,“ řekl Právu a přiznal, že v jednom okamžiku už se skutečně obával fyzického ataku. Představil se jako Petr Roháček, student Právnické fakulty Univerzity Karlovy. „Ptal jsem se slušně, místo odpovědí přišly kecy. Nic jsem se nedozvěděl,“ svěřil se.

Foto: Jana Pechová, Právo

Autogramiádu předsedy ANO Andreje Babiše v Novém Městě na Moravě přijeli navštívit i jeho odpůrci. Aktivista Oskar přijel na náměstí s výmluvně polepenou dodávkou.

Na náměstí v tom okamžiku přijela dodávka s „antibabišovskými“ nápisy. Vystoupil z ní obrovský mladý muž a okamžitě si vysloužil pozornost příznivců hnutí ANO. „Ty seš z toho prasečáku, co budou likvidovat?“ volal na něj asi 50letý muž, ale aktivistovy rozměry byly vcelku spolehlivou zárukou toho, že potyčky zůstanou jen slovní.

Řidič dodávky se představil jako místní 37letý OSVČ jménem Oskar, dobrovolník iniciativy NBBV či AUVA. Lidem rozdával pohlednice s lehce nevybíravým textem varujícím před volbou ANO. Jedna z Babišových asistentek si pak pohlednici v závěru autogramiády od skupinky lidí na náměstí vyžádala.

Reklama

Výběr článků

Načítám