Hlavní obsah

Řidiče o víkendu potrápí uzavírky, objíždět budou část D1 i Pražského okruhu

O víkendu čeká řidiče na Pražském okruhu i dálnici D1 několik úplných uzavírek. Zatímco nejstarší tuzemská dálnice bude uzavřena pouze na několik hodin, po okruhu řidiči neprojedou od sobotního do nedělního poledne, upozornilo ve čtvrtek Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Okruh bude obousměrně uzavřen mezi exity Vestec a Lochkov kvůli zkouškám požárně-bezpečnostního zařízení v tunelech Lochkov a Cholupice, kde rovněž proběhne cvičení složek integrovaného záchranného systému.

Foto: Mapy.cz

Ve směru od dálnice D1 je objízdná trasa vedena po Jižní spojce přes Barrandovský most po Strakonické ulici do ulic Výpadová a k Cementárně, odkud řidiči najedou zpět na okruh. V opačném směru budou sjíždět do ulice K Barrandovu a přes Barrandovský most pokračovat po Jižní spojce.

Zátěžové zkoušky odsunuli kvůli MotoGP

Na dálnici D1 budou o víkendu probíhat zátěžové zkoušky nových dálničních mostů, které silničáři původně chtěli provést již minulý víkend, ale kvůli termínové kolizi s motocyklovými závody na okruhu v Brně je odložili.

Foto: Mapy.cz

Dálnice bude uzavřena mezi 162. a 168. kilometrem. Od sobotních 23 hodin do nedělních 3:00 bude doprava odkloněna po silnici I/37 do Velké Bíteše a odtud po silnici II/602 zpět na dálnici.

Od 3:00 do 7:00 bude následně omezen provoz i ve směru na Prahu. Doprava bude vedena opět po silnici II/602 přes Velkou Bíteš a silnici I/37.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám