Hlavní obsah

Příští týden čekají Česko další vedra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli sice zaprší, ale neznamená to zásadní změnu počasí. Horké léto v Česku bude pokračovat. V úterý teploty znovu vyskočí nad třicítku, předpovídá Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Koupaliště budou plná.

Článek

V neděli má být oblačno až zataženo, na severozápadě Čech přechodně polojasno. Budou se objevovat přeháňky, ale večer se obloha zase vyjasní.  Nejvyšší denní teploty klesnou na 20 až 24 °C.

Už v pondělí se bude zase zvolna oteplovat, nejvyšší denní teploty vystoupají na 22 až 26 °C a povane jen mírný vítr.

Jasná obloha ohlásí v úterý další vlnu veder. Bude až 32 °C. Od západu ale přijdou mraky a hrozí přeháňky nebo bouřky. Ve středu zavládne spíše  polojasno a v Čechách má být „jen” 22 až 26 °C, zatímco na Moravě a ve Slezsku až 30 °C.

Ve čtvrtek čeká ČR oblačno až zataženo - na východě zpočátku polojasno - a téměř všude hrozí přeháňky, na Moravě a ve Slezsku pak i silné bouřky. Zatímco na západě republiky může být jen 16 °C, na východě až 33 °C.

Foto: ČTK/AP

Na víkend se zatím čekají přeháňky a spíše nižší teploty.

Letošní srpen bude podle meteorologů teplotně normální, zpočátku se budou častěji střídat teplé a chladnější dny a průměrné teploty ke konci srpna trochu klesnou. Pršet bude průměrně, nejvíce srážek má být začátkem a pak zase až koncem srpna.

Dlouhodobá předpověď nemůže určit konkrétní teploty na konkrétní dny a nevystihuje regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám