Hlavní obsah

Zbytek prázdnin bude teplotně nadprůměrný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Období následujících 30 dní má být teplotně nadprůměrné, uvádí dlouhodobý výhled Českého hydrometeorologického ústavu. V příštím týdnu dorazí do Česka tropické teploty, které budou atakovat hranici 37 stupňů. Výraznější srážky ve sledovaném období meteorologové neočekávají.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Článek

„Období od 31. července do 27. srpna bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První sledovaný týden bude výrazně nadprůměrný,” uvádějí meteorologové.

Od 31. července do 6. srpna se budou teploty pohybovat nejčastěji v rozmezí od 27 do 32 stupňů Celsia, na jihovýchodě území mohou vystoupat až na 37 stupňů. Noční teploty se mají držet v rozmezí 20 až 15 stupňů.

V půlce srpna se na týden ochladí

I následující týdny mají být teplotně nadprůměrné, s výjimkou období od 14. do 20. srpna, které má být teplotně průměrné až podprůměrné. Denní teplota by se měla pohybovat v průměru jen kolem 23 stupňů, minimální pak kolem 12 stupňů.

Srážkově má být sledované období průměrné až slabě podprůměrné, celkové úhrny se mají pohybovat do 25 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám