Hlavní obsah

Sobotka s Jurečkou jednal o boji se suchem i o kvalitě potravin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v rámci bilančních schůzek s ministry jednal v úterý s šéfem resortu zemědělství Marianem Jurečkou (KDU-ČSL). Ocenil resort za čerpání dotací i dotační programy pro zemědělce a připomněl i snahy o ochranu spotřebitelů před méně kvalitními potravinami.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bilanční setkání s ministry začal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou (KDU-ČSL)

Článek

Sobotka vyzdvihl přípravu koncepcí, které ministerstvo zemědělství spolu s resortem životního prostředí vytváří pro boj se suchem a změnami klimatu. Výsledkem jsou konkrétní dotační programy pro boj se suchem.

Sobotka ocenil i obnovu zelené nafty pro zemědělce a operační program pro obnovu venkova.

Premiér naopak přiznal, že se nepodařilo schválit nezcizitelnost státních lesů a vybudování lesnického fondu, který by měl snížit vývoz surového dřeva ze země.

Agendu dvojí kvality potravin chce Sobotka řešit s partnery v rámci visegrádské skupiny i na úrovni Evropské komise. „Jestliže jsou poskytovány zavádějící informace v situaci, kdy zboží jednoho výrobce se stejným obalem, značkou má jiný obsah, tak je to věc, kterou musíme hlídat z pohledu evropských pravidel,” připomněl premiér.

Jurečka dodal, že se resortu podařilo dostat do legislativy jasné označení místa původu potravin, aby měli spotřebitelé jasno, že jde například o českou potravinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám