Hlavní obsah

Na omilostnění Kajínka si už lidé mohou vsadit

Novinky, bja

Udělí prezident Miloš Zeman zřejmě nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi milost? O tom, že to zvažuje, se již několikrát zmínil, nicméně Kajínek je stále za mřížemi. A velké šance mu nedávají ani sázkaři.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Jiří Kajínek u Krajského soudu v Plzni. Snímek z roku 2005

Článek

Zeman řekl, že „vážně uvažuje” o udělení milosti Kájínkovi v Čáslavi před dvěma týdny. O pár dní později pak upřesnil, že udělení milosti zváží, protože není převědčen o jeho vině. Proto bude studovat všechny podklady týkající se kauzy, než se rozhodne.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček Novinkám v úterý sdělil, že termín, do kdy se hlava státu rozhodne, není nijak stanoven.

Žádné velké šance

Sázkové kanceláře se ale rozhodly využít populárního tématu k vypsání sázek. Z nich je patrné, že v omilostnění odsouzeného vraha a recidivisty příliš nevěří.

Na šanci, že by byl Kajínek omilostněn do konce roku 2017, vypsala Fortuna kurz 2,85:1. Podobný kurz na jeho propuštění vypsala i Chance, a to 2,9:1. Možnosti, že Kajínek oslaví Silvestra za mřížemi, pak sázkové kanceláře věří více. Kdo by si na tuto možnost vsadil, získá pouze 1,32 - 1,35násobek vkladu.

Fortuna pak nabízí možnost si vsadit, že do konce roku 2018 bude obnoven soudní proces ohledně jeho vražd z roku 1993. Kurz je 12:1.

Kajínek si nyní doživotní trest odpykává v Rýnovicích. Odsouzen byl za vraždu podnikatele Štefana Jandy a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Útok přežil Vojtěch Pokoš, který vyvázl „pouze” s těžkým zraněním a následně Kajínka usvědčil. Kajínek se nejvíce proslavil svým útěkem z nejstřeženějšího českého vězení Mírov.

Reklama

Výběr článků

Načítám