Hlavní obsah

Slunce a teplo? O Velikonocích zapomeňme

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru týdne ani na Velikonoční pondělí si tepla ani slunce příliš neužijeme. Převládat bude oblačné počasí s přeháňkami a teplotami, které se budou jen neochotně šplhat přes hranici 10 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtvrtek orámuje zatažená obloha s občasnými přeháňkami či deštěm, který bude v horských oblastech přecházet ve sněžení. Nejvyšší teploty se budou šplhat na 9 až 13 stupňů.

Velmi podobně bude i v pátek. „Převládat bude zataženo až oblačno, občas přeháňky, na horách sněžení,” uvedla Honsová. Ranní minima klesnou na 6 až 2 stupně, denní maxima se budou pohybovat mezi 9 a 13 stupni.

Charakter počasí se nezmění ani v sobotu, která opět přinese ojedinělé přeháňky. Ráno budou teploty kolísat v intervalu 5 až 1 stupně, přes den se posunou v maximech k 12 stupňům.

Prakticky stejně by mělo být i v neděli. Oblačné počasí s přeháňkami, které budou v horských oblastech sněhové, ponechá ranní minima mezi 5 a 1 stupněm, přes den se budou pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

Koledníci se v pondělí musí připravit na zataženou oblohu. Dešťové přeháňky budou od vyšších poloh přecházet ve smíšené či sněhové. Minimální ranní teploty zůstanou na hodnotách předchozích dní, přes den se rtuť dostane maximálně k 10 stupňům.

Výraznější změnu nelze očekávat ani v dalších dnech. Občasné přeháňky doprovodí teploty do 12 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám