Hlavní obsah

Na tramvajovou zastávku na pražském Hlávkově mostě si lidé zatím zvykají

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Od soboty na pražském Hlávkově mostě funguje tramvajová zastávka, která by měla usnadnit cestu na ostrov Štvanice. Zájem o ni není příliš velký. V ranní dopravní špičce tam během hodiny vystoupili tři cestující a jeden nastoupil. Zastávka je na znamení, tramvaje zastávkou většinou jen projedou.

Tramvaje zastavují na Hlávkově mostě. Lidé si na zastávku zatím zvykajíVideo: Novinky

 
Článek

„Jsem tu prvně v životě,“ řekl Novinkám první cestující. „Dřív tu zastávka byla, já jsem z ní nadšený a využívám ji,“ prozradil další cestující. „Já ji použila dnes poprvé, ale jsem za to ráda. Pracuji nedaleko, je to pro mě výhodnější než objížďka metrem. Trvá to mnohem déle,“ řekla mladá žena.

O vznik zastávky bojoval hlavně starosta Prahy 7 Jan Čižinský. „Ohlasy sice nemám, ale byl jsem se tam podívat v odpoledních hodinách a myslím, že je docela využívaná. Dokonce ani nemám pocit, že by byla semafory nějak zásadně ovlivněna doprava. Auta v podstatě přibrzdí, doba na přejití je relativně krátká,“ řekl Novinkám Čižinský.

Zastávka fungovala před dvaceti lety, poté byla zrušena a opět se začala budovat od října 2015. Měla však spousty odpůrců, kterým vadilo nejen zúžení pruhů na magistrále a také osazení semafory, které provoz zpomalí či zastaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám