Hlavní obsah

Na dálnici D1 u Velké Bíteše začala uzavírka směru na Brno

– Velká Bíteš

Na dálnici D1 mezi sjezdy 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů byl kvůli stavbě dálničního nadjezdu ve 22:00 uzavřen jízdní pás na Brno. Uvedl to mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Uzavírka potrvá do 06:00 v neděli.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté odklánějí dopravu na objízdnou trasu přes Velkou Bíteš a po silnici II/602. Ve směru z Brna do Prahy zůstala doprava na dálnici, ale vedena je v jednom jízdním pruhu.

Stavbaři budou v noci osazovat čtyři nosníky nového nadjezdu na 164,5 kilometru dálnice. Termín uzavírky podle mluvčího vybralo ŘSD kvůli tomu, že v noci na neděli je na dálnici nejnižší intenzita dopravy.

Objízdná trasa pro auta směřující na Brno vede od dálničního sjezdu na 162. kilometru po silnici I/37 do Velké Bíteše a dál po silnici II/602 souběžné s dálnicí k nájezdu na D1 u Devíti křížů. Podle Rýdla by pro řidiče měla objížďka znamenat zdržení jen v řádu minut.

Stavební práce na D1 mezi Velkou Bíteši a Devíti kříži začaly loni v dubnu. Stavbaři už dokončili opravy pravého jízdního pásu. Celý tento opravovaný úsek by měl být hotov letos na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám