Hlavní obsah

Moravskoslezský sněm ANO nominoval na předsedu hnutí Babiše

Právo, den, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krajský sněm moravskoslezského hnutí ANO v sobotu v Ostravě nominoval na funkci předsedy hnutí Andreje Babiše. Dále byl na sněmu nominován jako kandidát na pozici prvního místopředsedy Jaroslav Faltýnek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Podle krajského předsedy hnutí ANO Josefa Bělici tak ostravský sněm podpořil do čela hnutí stejné kandidáty, jako konference v jiných krajích.

„Jsem rád, že krajský sněm proběhl velmi konstruktivně. Svědčí to mimo jiné i o jednotnosti členské základny, kterou teď před důležitými volbami do sněmovny potřebujeme víc než kdy jindy,“ zhodnotil celý sněm Bělica s tím, že vše proběhlo velmi korektně a bez zádrhelů.

Ostravský sněm hnutí ANO tak na místopředsedu svého uskupení navrhl náměstka ostravského primátora Radima Babince a na kandidáta na člena předsednictva navrhl samotného předsedu Bělicu. Do rozhodčí a smírčí komise byl nominován Vladimír Kolek a do kontrolní komise Radim Bednarčík.

Mezi hosty ostravské konference hnutí Ano nechyběl ani hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

Stejně jako v Moravskoslezském kraji rozhodli členové hnutí o nominaci celorepublikového vedení i ve Zlínském kraji. Na šéfa hnutí ANO navrhl krajský sněm Andreje Babiše, na post prvního místopředsedy nominovali Jaroslava Faltýnka. Post předsedy hnutí ve Zlínském kraji obhájil krajský zastupitel a valašskomeziříčský radní Pavel Pustějovský.

Nominace do celostátních orgánů hnutí ANO budou projednávány na celostátním sněmu, který se uskuteční ve dnech 25. a 26. února v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám