Hlavní obsah

V pražské Chuchli se otevřel běžecký okruh, lyžaři mají vstup zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náruživým běžkařům se na dostihovém závodišti v Chuchli otevřel areál s upraveným okruhem. Kromě přírodního sněhu provozovatelé vyrábějí i sníh umělý. V areálu si mohou zájemci zalyžovat už šestou sezónu, a to zcela zdarma.

Ve Velké Chuchli se otevřel venkovní okruh pro běžecké lyžováníVideo: Novinky

 
Článek

Lidé mohou areál navštívit každý den od 8 do 21 hodin. Ve večerních hodinách jsou stopy osvětlené. Jak dlouhá trať bude, zatím pořadatelé říct nedokážou.

„V tuto chvíli má přibližně 250 metrů a předpokládáme, že již zítra ráno (ve středu, pozn. redakce) bude minimálně dvojnásobná, protože tu trať budeme protahovat směrem na parkoviště,“ uvedl Martin Dvořák.

Za poplatek si zájemci mohou běžky půjčit, k dispozici je sto párů. Pro seniory a školáky, kteří budou běžkovat v rámci hodin tělesné výchovy, bude zapůjčení výbavy zdarma. V rámci areálu je možné se také zapojit do lyžování s instruktory.

Sněžná děla se v Chuchli rozjela už v neděli a rolby udržují trať pro klasickou i volnou techniku, tzv. bruslení.

„Předpokládáme, že by tento technický sníh, kterého je přibližně půl metru, mohl vydržet minimálně do půlky března,“ dodal Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám