Hlavní obsah

Kubova Huť zase praskala ve švech

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kubova Huť
Aktualizováno

Šumavská horská obec Kubova Huť každoročně na silvestra praská ve švech. Počet jejích obyvatel, čítající necelou stovku, v sobotu stoupl během několika hodin padesátinásobně.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Turisté se tradičně sjíždějí do pošumavské vesničky.

Článek

Tradičně totiž v poslední den v roce přijíždí do nejvýše položeného nádraží v Čechách (995 m. n. m.) několik speciálních vlaků připravených Stifterovým pošumavským spolkem Vimperk, letos pod názvem Cesta kolem světa.

Čipernější turisté se pak vydávají na Boubín, vzdálený 4,5 kilometru, kde jim jejich zdatnost pod rozhlednou potvrdí razítkem starosta a místostarosta Zbyněk Klose a Aleš Strnad.

„Jen za dopoledne jsme vydali kolem 600 pohlednic s razítkem," prozradil Novinkám starosta, který si neumí představit, že by silvestra trávil jinde než na Boubíně.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Návštěvníků do Kubovy huti dorazilo několik tisíc.

Zatímco  mnozí hosté ubytovaní v místních penziónech řádili ještě dopoledne na sjezdovce, tak ostatní návštěvníci se buď vydali po okolí, nebo  zavítali rovnou ke stánkům s pohoštěním. Děti ponejvíce zaujala technika Horské služby a hlavně jejich záchranářští čtyřnozí pomocníci.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Někteří návštěvníci dorazili i v kostýmech.

I večer je v obci rušno. Tradičně se místní i turisté scházejí o půlnoci na sjezdovce, aby si připili a popřáli do nového roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám