Hlavní obsah

Na Šumavě bylo rekordních minus 20 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na šumavské Jezerní slati v úterý ráno rtuť teploměru klesla na minus 20 stupňů, čímž padlo teplotní minimum pro tento den z roku 1992. Na stanici, která měří teplotu vzduchu už 30 let, tehdy meteorologové naměřili minus 17,9 stupně. Radiožurnálu to řekla meteoroložka Michaela Valachová.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Rekordně mrzlo už v pondělí, kdy bylo nejchladněji na Rolavě na Karlovarsku s minus 17,5 stupně. Na Jezerní slati teplota vzduchu klesla v pondělí ráno na minus 14 stupňů, tabulka rekordů se ale přepisovala na řadě dalších míst.

Dnes odpoledne se bude podle varování meteorologů kvůli mrznoucím srážkám tvořit ledovka. Místy bude na silnicích a chodnících i v noci na středu a ve středu ráno. Přes Česko bude přecházet od severozápadu déšť nebo déšť se sněhem, na Moravě a ve Slezsku má večer zpočátku sněžit. Velké nebezpečí ledovky hrozí od dnešních 18:00 do středečních 15:00 pro většinu okresů Jihomoravského kraje a pro Zlínský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám