Hlavní obsah

Bradyho ocení i Sněmovna, komunistům se to nelíbí

– Praha • Aktualizováno
Právo, ada, nig, kab

Jiří Brady se dočká ocenění nejen od Palackého univerzity, ale také od Poslanecké sněmovny. Vedení dolní komory se totiž v úterý spolu s politickým grémiem shodlo na tom, že někdejší vězeň dvou koncentračních táborů dostane medaili Poslanecké sněmovny a Pamětní list. KSČM se akce nelíbí, proto se jí nezúčastní.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jiří Brady (vpravo) s manželkou Terezou po příletu do Prahy. Přivítal je Bradyho synovec, ministr kultury Daniel Herman (vlevo).

Článek

Právu to potvrdil předseda komory Jan Hamáček (ČSSD). „Sněmovna ve čtvrtek po 11. hodině uspořádá krátké slavnostní shromáždění, na kterém ocení pana Jiřího Bradyho za jeho celoživotní přínos,“ uvedl Hamáček.

Brady bude na udílení osobně přítomen. „Bude tam,” potvrdila Právu jeho manželka Tereza Bradyová.

Kdo vyznamená Bradyho
Poslanecká sněmovna pamětní medailí a pamětním listem
Premiér pamětní medailí Karla Kramáře
Primátorka Prahy Klíčem od obce pražské
Město Brno pamětním listem
Univerzita Palackého v Olomouci pamětní medailí

Co se týče možného ocenění od prezidenta Zemana v budoucnosti, Brady jej dopředu neodmítá. "Já myslím, že se nemůžeme rozhodovat o něčem, co ještě nebylo nabídnuto," řekla Právu Bradyová.

Ve vedení Sněmovny a politickém grémiu sedí zástupci všech politických frakcí.

Akce se nelíbí komunistům, kteří se na svém klubu dohodli, že se jí nezúčastní. Právu to potvrdil šéf klubu KSČM Pavel Kováčik. „Protestních akcí se neúčastníme,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám