Hlavní obsah

Zeman rozhodl, že si Hrad připomene Havlovo jubileum. Sám však bude ve Zlíně

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman rozhodl, že si prezidentská kancelář ve středu připomene nedožité 80. narozeniny Václava Havla. Akce proběhne dopoledne na Vinohradském hřbitově u Havlova hrobu a na následně na nádvoří Pražského hradu. Sám Zeman u toho ale nebude, neboť je na návštěvě Zlínského kraje, kde v době pietní připomínky bude právě debatovat s vedením a zaměstnanci společnosti Tescoma.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Prezident Miloš Zeman rozhodl, že si Hrad připomene památku Václava Havla, ale sám u toho nebude.

Článek

O připomínce nedožitého jubilea bývalé hlavy státu informoval v úterý mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Z rozhodnutí prezidenta republiky Miloše Zemana se ve středu dne 5. října 2016 uskuteční za účasti zástupců Kanceláře prezidenta republiky vzpomínkové akce na počest prezidenta Václava Havla při příležitosti připomenutí jeho nedožitých 80. narozenin,” oznámil Hrad.

Akce začne v 11 hodin položením květin u Havlova hrobu a hodinu na to bude bývalému prezidentovi vzdána pocta na prvním nádvoří Hradu.

Během vzpomínkového aktu má zaznít krátká fanfára a vzdání pocty od příslušníků Hradní stráže. Závěrem by se měla zaznít také Znělka Michaela Kocába.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Piazzeta Národního divadla byla slavnostně přejmenována na Náměstí Václava Havla.

V úterý bylo v Praze slavnostně pojmenováno po Havlovi náměstí na piazzettě Národního divadla. Plánovány jdou i další akce na připomínku Havlova výročí. [celá zpráva]

Bývalý prezident zemřel v prosinci roku 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám